Chiftele (piftele)

de kamy in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2010 | 35546 vizualizari

 

Nu am stiut niciodata care-i denumirea corecta.La noi le spune chiftele...in fine...bune sa fie.Pentru ca sotul si-a anuntat azi vizita pe la noi,m-am gandit sa-l surprind ...placut,facandu-i ce-i place mai mult si mai mult(in afara de ciorba de burta)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.carne tocata amestec(porc+vita)
  • 3 oua
  • 1 capatana mare si mai bine de usturoi
  • 1 felie franzela(nu proaspata)
  • 2 cartofi mici
  • patrunjel sau marar frunze
  • lapte(pentru inmuiat franzela)
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele (piftele):

Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte,am curatat usturoiul,cartofii,am taiat patrunjelul marunt,am batut ouale bine.

Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat,franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica(eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici)cartofii dati pe razatoarea mica,verdeata,ouale,sare,piper si am amestecat cu mana bine.Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.

Tigaia de teflon am pus-o pe foc,cand s-a incins am adaugat ulei(cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat.(eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa).Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.

Se pot servi cu garnitura...piure,orez,etc

Noi le-am papat cu mustar si ketchup.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

dupa 2 ture de prajit chiftele,schimbati uleiul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele (piftele)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kamy 1

30.11.2010, 11:09

lilik...iti dau eu cateva pana facisa nu se intample cevapoftele astea

tanyapatap 1

30.11.2010, 15:19

kamy 1

30.11.2010, 16:20

tanya...ms

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor